În trei feluri. Dar mai ales felul al II-lea!

    Apariţie insolită şi inedită în peisajul pedagogic –nutriţional(sic!) vâlcean, conceptul OK Fit aduce o valoare greu de cuantificat în oraşul de la poalele dealului Capela.

     

    Asta şi pentru că la aproape 20 de ani de când dr. Mehmed Oz a apărut pentru prima dată la Oprah Show, motto-ul autohton rămâne neschimbat: „Masa fără pâine, ca urechea internă fără nervulvestibulocohlear”. Teoretic posibil, dar fără… valoare.

     

    Aşa că o să încerc să enumăr câteva, avertizându-vă din start că lista va fi incompletă, întrucât (până) şi eu am momente de rătăcire când prefer eclerul unei salate bogate în antioxidanţi:

     

    – valoare practică  – nu mai trebuie să-ţi baţi capul cu ce/cum/când să găteşti/mănânci;
    – valoare estetică  – pozele postate pe facebook/instagram vor arăta mult mai bine;
    – valoare simbolică – poţi să te lauzi că ai intrat în trend cu lumea;
    – valoare nutritivă – aici este clar fără doar şi poate, chiar şi pentru cei care încă mai cred că subţirelul Ellen Page e tot femeie;
    – valoare de schimb  – dai cel mai bun preţ pe o „marfă” care se apreciază pe zi ce trece;
    – valoare “imunitară” – nu, nu mă refer la rezistenţa organismului la microbi (de aici şi ghilimelele), ci la privilegiul de a fi ferit de sfaturile nutriţionale ale pseudo-avizaţilor omniprezenţi în media ultimilor ani;Dar, poate cel mai important motiv pentru care ar trebui să alegem OK Fit este acela că nescapă de arhaicul, ubicuul şi nemuritorul obicei „trei feluri la o masă”!

     

    Dacă privim cu atenţie meniurile zilnice ale programului OK Fit, observăm patru sau cincifeluri împărţite de-a lungul zilei, astfel încât corpul va fi hrănit constant conform conceptului modern: „puţín şi des”. Despre acest subiect vom reveni însă într-o altă postare dedicată, momentan aş dori să ne întoarcem la celebrul “felul II”. Sau felul principal. Sau felul bogat. Sau felul suficient. Căci este suficient la o masă. Mai ales dacă privim cu atenţie şi îngrijorare ritmul nostru diurn.

     

    Sau/şi nocturn pe alocuri. Da, ştim textul uzitat, bunicii noştri mâncau foarte gras şi foarte mult şi foarte nesănătos (zău?) şi nu numai că nu s-au îngrăşat, dar au şi trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi! Ziseră ei şi se urcară din nou în maşină să meargă până la hipermarket ca să-şi cumpere ceva de mâncare!Q.E.D.! Spor la comanda
    Prof Alin Paius – antrenor de fitness
    0
      0
      Meniu dumneavoastra